Slide 1

LoginClose

Zwangerschapsgym

 

NVFB-ZwangerFzwanger1it® is een eigentijdse zwangerschapscursus voor vrouwen die zwanger of net bevallen zijn en is ontwikkeld door de NVFB (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Bekkenproblematiek en pre- en postpartum gezondheidszorg). Deze vereniging heeft al vele jaren ervaring met zwangerschappen en de daarmee samenhangende veranderingen in het vrouwelijk lichaam, met name in het bekkengebied. Rondom deze kennis is de cursus opgebouwd. In deze vernieuwde opzet van zwangerschapsbegeleiding wordt de jarenlange ervaring op het gebied van zwangerschapsgym gecombineerd met de laatste kennis over zwangerschapsgerelateerde klachten in het bekkengebied maar ook elders in het lichaam.

Fit zijn en fit blijven

Dat kan ook tijdens en na de zwangerschap. Dit is waar NVFB-ZwangerFit® voor staat. NVFB-ZwangerFit® is niet te vergelijken met de gangbare zwangerschapsgym. De fysiotherapeuten die deze cursus geven hebben een NVFB-ZwangerFit®-opleiding gehad. Naast het werken aan de conditie, behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit kunnen zij ook zwangerschap gerelateerde problemen van het houdings- en bewegingsapparaat (gewrichten, spieren) signaleren. De cursus heeft dan ook een duidelijk preventief karakter. De zwangeren blijven door deelname aan een cursus NVFB-ZwangerFit® ook tijdens en na de zwangerschap fit en vitaal.

zwanger3Voor wie?

Zowel de zwangere als de pas bevallen vrouw kan deelnemen aan NVFB-ZwangerFit®. Vanaf de zestiende week van de zwangerschap tot aan de bevalling kan iedere vrouw meedoen aan de cursus. Voordeel hiervan is dat de fitheid, conditie en spierkracht op niveau blijft. Bovendien wordt er al vroeg in de zwangerschapsperiode preventief getraind met speciale aandacht voor rug-, buik- en bekkenbodemspieren. Vier weken na de geboorte van de baby kan weer worden deelgenomen aan de lessen.Dit kan tot negen maanden na de bevalling, al naar gelang de behoefte van de cursist.

Intake

NVFB-ZwangerFit® start met een intake door de docent. Zo kan snel bepaald worden of de behoeften en verwachtingen van de cursist aansluiten bij de cursusinhoud.

Cursusinhoud

De cursus bestaat hoofdzakelijk uit actieve lessen. Afhankelijk van de tijd, ruimte en invulling van de NVFB-ZwangerFit® docent kan er tijdens de actieve lessen gebruik worden gemaakt van fitness apparatuur of klein oefenmateriaal en muziek. De aandacht ligt vooralop coördinatie, stabilisatie, conditie en spierversterking. De actieve lessen worden afgewisseld met theorielessen. Hierin komen alle onderwerpen aan bod die betrekking op de zwangerschap, baring en de periode na de bevalling, Ook wordt ingegaan op de functie en op eventueel problemen in bekken- en bekkenbodem en/of houdings- en bewegingsapparaat. Partners zijn welkom bij een aantal van de theorielessen. Zo is NVFB-ZwangerFit® de ideale manier om goed geïnformeerd en in goede gezondheid de periode voor en na de bevalling te beleven.

Het resultaat?

Een fit en gezond lijf, dat de periode tijdens en na de zwangerschap aankan!

Uw NVFB-ZwangerFit® cursus De cursus NVFB-ZwangerFit® wordt gegeven door Kitty Rupert-Gruyters. Wilt u meer informatie over de cursus en de tarieven, dan kunt u contact met haar opnemen onder telefoonnummer (0547) 33 37 10 of (0547) 29 23 11.