Slide 1

LoginClose

Ouderengym

ouderengymgroep

Meer bewegen voor Ouderen (MbvO)

Er worden verschillende bewegingsactiviteiten georganiseerd in de gemeente Hof van Twente voor mensen van 55 jaar en ouder. De gymnastiek wordt oa. verzorgd door  Beweegpunt  Hof van Twente. In een gezellige en ontspannen sfeer wordt er met leeftijdgenoten geoefend om fit te worden of te blijven, met als doel zo optimaal en zelfstandig mogelijk blijven functioneren in de samenleving. Het tempo van de oefeningen hangt af van de mogelijkheden en wensen van de groep.

ouderengym singleVoor wie

Voor iedereen van 55 jaar en ouder, die zin heeft om iedere week met anderen samen in een gezellige sfeer te bewegen. Net 55 of al ruim 80 jaren, voor eenieder die zich goed of minder goed kan bewegen.

Waarom

Omdat we allemaal ouder worden. Met het ouder worden neemt de lichamelijke veerkracht af. Dit is een gevoel van verminderde conditie of belastbaarheid. Functies als hart- en longfunctie, alsook spierkracht en coördinatie kun je trainen en dus ook verbeteren. Maar daar moet je wel wat voor doen! Lichamelijke activiteit verbetert deze functies en maakt de kans op blessures en ziekte geringer. Je voelt je er beter door. De gymnastiek moet niet meer uitdrukkelijk in de sfeer getrokken worden van de z.g. “bejaardengymnastiek”. De gymnastiek is geschikt voor mobiele en minder mobiele ouderen, voor “jongere” en voor “oudere ouderen”. Er is “voor elk wat wils”.

Hoe

Afhankelijk van de groep worden de oefeningen zittend, lopend en/of liggend gedaan.

Door wie

De gymnastiek wordt gegeven door ervaren fysiotherapeuten. Naast de specifieke kennis van het groepsgerichte les geven, is de fysiotherapeut bij uitstek op de hoogte van klachten aan het houding / bewegings -apparaat zoals deze zich kunnen voor doen bij de ouder wordende mens.

Kleding

Makkelijk zittende, niet knellende kleding. Dames bij voorkeur een (stretch) broek. Kom rustig langs en doe eens vrijblijvend mee !